Friday, December 18, 2009

AKU DAN AIDIL ADHA

Alhamdulillah raya tahun ni banyak aktiviti korban di kampun aku, bermula raya pertama hingga ketiga berpuluh ekor yang tumbang.. yang paling penting, kami adik beradik seramai 13 orang masih dapat menjalankan aktiviti korban di rumah seperti tahun2 yang lalu. Alhamdulillah, aktiviti korban kerbau atau lembu yang dijalankan sejak ayah dan ibuku masih ada dapat dijalankan seperti dirancang. terima kasih tak terhingga kepada ipar duai, saudara mara dan rakan sekampung yang datang membantu..
ini korban yang dijalankan oleh kami adik beradik.. terima kasih kepda semua yang terlibat. diharapkan tahun2 yang akan datang ibadah korban ini dapat diteruskan.


Ibadah korban di pondok pengajian Bukit salim berdekatan dengan rumah aku..Ramai yang terlibat dalam ibadah korban di pondok ini selain penduduk kampung yang datang membantu.. 7 ekor lembu dan 2 ekor kambing untuk pondok tahun ini.


Pak Su Lid jadi jaguh mengapak tulang tahun ini.. Sedap bang makan sup tulang ni beramai2 di cicah dengan air asam.. Perrrghh

No comments:

Post a Comment

BACKPACKER TRIP 2011 (Thailand)